✨🚗Car-dLe 🇹🇷⭐️ Şimdi Yayında

Oyna!

Scala’da Hangi Motor Tutuluyor?

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #33120 Yanıtla
    zapyus
    Anahtar yönetici

Selam arkadaşlar,

Skoda Scala almayı düşünenler arasında en çok sorulan konulardan biri: “Hangi motor daha çok tutuluyor?”

Kendi araştırmalarım ve kullanıcı yorumlarına göre açık ara 1.0 TSI motor öne çıkıyor.

Neden 1.0 TSI tercih ediliyor?

• Performans – Ekonomi Dengesi: 115 PS güç ve 200 Nm tork ile şehir içi ve uzun yolda yeterli performans sunuyor.
    • Yakıt Tüketimi: Ortalama 5-6 litre civarı, ekonomik kullanım mümkün.
    • Vergi Avantajı: 999 cc hacim sayesinde düşük motorlu araçlar kategorisinde.
    • Yaygın Servis ve Parça: VW grubunda yaygın kullanılan bir motor olduğu için bakım ve yedek parça kolay bulunuyor.
    • Rahat Sürüş: DSG ile kombine edildiğinde akıcı bir sürüş sağlıyor.

1.5 TSI motor seçeneği de var ama fiyat farkı, vergi dezavantajı ve günlük kullanım için fazla gelen gücü nedeniyle 1.0 TSI kadar yaygın tercih edilmiyor.

Scala kullanıcıları, sizin de yorumlarınızı merak ediyorum. 1.0 TSI mı, yoksa 1.5 TSI mı tercih ederdiniz?

#37096 Yanıtla
    tarik
    Katılımcı

Merhaba,

Bahsedilen iki motoruda kullanmış biri olarak, 1,0 güzel motor ancak şehir içinde kullanırken çoğu zaman sport moda alıyordum. aracı silkeliyordu. uzun yolda rahat ancak rampalarda vites düşürüp yüksek devir ile gitmesi hoşuma gitmiyordu.

şuan 1,5 kullanıyorum. 1,0 da yaşadığım olayları yaşamadım. bana daha konforlu geliyor. ayağının altında patlamaya hazır bir güç olduğunu bilmek güzel birşey.

#37097 Yanıtla
    zapyus
    Anahtar yönetici

Peki dsg nasıl 1.5 scala da. Aynı mı karakter olarak yoksa daha mı sessiz?

#37098 Yanıtla
    tarik
    Katılımcı

dsg aynı diyebilirim. ancak ilk 1,0 araçtan bir farkını gördüm. sol tekerlek tarafından 1. ve 2. viteslerde bozuk yollarda şıkırtı gibi bir ses geliyor.

araç konusunda halk tabiri ile biraz kıl kuyruk adamımdır. her iki aracıda sıfır almıştım. monte carlo araçta böyle bir ses duyunca hemen servise götürdüm. (araç yaklaşık 200 km yapmıştı.) serviste incelemeden hemen kronik sorun olduğunu, DSG kuru şanzımanlarda bu problemin olduğunu ve çözülemediğini söylediler. şehirdeki diğer skoda servisine götürdüm. orada da aynı şeyleri söylediler. tüm yurtiçi/yurtdışı forumları incelediğimde söylenenlerin doğru olduğuna kanaat getirdim.

kısacası DSG olarak iki araç arasında bu farkı gördüm.

#37099 Yanıtla
    zapyus
    Anahtar yönetici

Anladım. Benim golf 7 de dq200 dü ama sanki biraz daha derli topluydu diye hatırlıyorum ondan sordum.
    yoksa bende de bir problem yok .

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: Scala’da Hangi Motor Tutuluyor? konusundaki #37098 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Başa dön tuşu