2024 Makyajlı Volkswagen Golf R: Yeni Özellikler ve Yenilikler

Volkswagen, “hot hatch” segmentinin önde gelen temsilcilerinden biri olan Golf R’ın makyajlı versiyonunu resmi olarak tanıttı. Yeni model, Variant türevi ve sadece R serisine özel “Black Line” versiyonu ile dikkat çekiyor. İşte 2024 makyajlı Volkswagen Golf R’ın tüm detayları!

Golf R Dış Tasarım

Volkswagen, makyaj operasyonunda her zamanki gibi değişiklikleri minimumda tutmuş. Yeni Golf R, standart Golf’ün yaşadığı değişiklikleri yansıtarak, yeni far takımları ve ön bölümde bulunan yeni hava menfezleri ile öne çıkıyor.

  • vw golf r
  • vw-golf-r-2024 (2)-min
  • vw-golf-r-2024 (3)-min
  • vw-golf-r-2024 (4)-min
  • vw-golf-r-2024 (5)-min
  • vw-golf-r-2024 (6)-min
  • vw-golf-r-2024-min

Golf R sahipleri artık LED Plus ön far takımlarına standart olarak sahip olacak. Bunun yanı sıra, ön bölümde logonun yanı sıra “R” logosu da ışıklandırılmış. Arka bölümde ise “Performance Package” tercih edenler için yeni bir spoiler bulunacak. Egzoz sistemi ise geleneklerini koruyor ancak kullanıcılar artık opsiyonel olarak Akrapovic egzoz sistemlerini seçebilecekler.

Golf R, tarihinde ilk kez çeki demiri ile geliyor. Eğer hot hatch’inizle bir şeyler çekmek isterseniz, toplam çekiş kapasitesinin 1.900 kg olduğunu belirtmekte fayda var.

Motor Seçenekleri ve Teknik Detaylar

“R” serisinin en önemli detayı tabii ki motorudur. Volkswagen, makyaj operasyonunda motor seçeneklerinde ufak değişikliklere gitmiş. Yeni model, selefine göre 13 bg ekstra güç üreterek toplamda 333 bg güce ulaşabiliyor. 420 Nm tork çıkışı ise korunmuş durumda. Bu güç, Variant türevinde de aynı kalacak şekilde ayarlanmış.

0-100 km/s hızlanmaları sırasıyla 4.6 ve 4.8 saniye olarak açıklandı. Her iki model de Performance Package ile birlikte azami hızlarını 270 km/s’e kadar yükseltebiliyor. Volkswagen’in Vehicle Dynamics Manager (VDM) adını verdiği sistem de yeniden elden geçirilmiş. Bu sistem sayesinde araç, manevra esnasında tüm elektromekanik fonksiyonlarını, DCC’yi ve elektronik diferansiyel kilidini aynı anda otomatik olarak kontrol edebiliyor. Böylece daha iyi bir yol tutuşu sağlanıyor.

  • vw-golf-r-variant-2024 (1)-min
  • vw-golf-r-variant-2024 (2)-min
  • vw-golf-r-variant-2024 (3)-min
  • vw-golf-r-variant-2024 (4)-min
  • vw-golf-r-variant-2024 (5)-min
  • vw-golf-r-variant-2024-min

4MOTION dört tekerden çekiş sistemi ile gelen model, aynı zamanda R-Performance Torque Vectoring sistemini de standart olarak sunacak. Buna ek olarak, Performance Package ile kullanıcılar “Special” ve “Drift” sürüş modlarına da erişim sağlayabilecekler.

Kabin

Kabinde yapılan değişiklikler de makyajlı Golf’ü yansıtıyor. Yeni bilgi eğlence sistemine ve yazılımına sahip olan Golf R, Performance Package kullanıcıları için özel sürprizlere sahip. Eğer bu paketi satın alırsanız, yeni bir hızlanma sensörü ve GPS destekli tur kronometresi gibi özellikler de aracınıza ekleniyor. Makyajlı Golf’ün içinde gördüğümüz fiziksel tuşlar, Golf R’da da karşımıza çıkıyor.

Yeni Golf R’ın fiyatları henüz açıklanmadı. Ancak, sunduğu yenilikler ve teknolojik gelişmelerle, “hot hatch” tutkunlarını memnun edeceği kesin.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün